Piškotki
Naša spletna stran uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje naše strani. Več o piškotkih na naši strani si lahko preberete TUKAJ
S klikom se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Galex zelen
Galex zelen

Izberi filtre

Zeliščni čaji Galex

Čaji, kot nam jih je podarila narava

Galex ponuja skrbno izbrano linijo zeliščnih in galenskih čajev z le najbolj kakovostnimi sestavinami.
Pakirani so v t.i. razsipnem stanju, brez čajnih vrečk. Čaji v razsipnem stanju namreč postajajo vedno bolj priljubljena izbira med ljubitelji tega zdravega napitka. Pri čajih v razsipnem stanju se uporablja le visoko kakovostne sestavine. Pri čaju v razsipnem stanju se ohrani več pozitivnih učinkovin zelišč, predvsem antioksidantov. Čaj, pripravljen s sestavinami, ki niso sekljane in drobljene, ima intenzivnejši okus in aromo. Sestavine čaja v razsipnem stanju so veliko bolj sveže.

Visoko kvalitetne sestavine omogočajo, da lahko iz ene merice čaj pripravite trikrat. In ker je pitje čaja vendarle obred, je prav, da je ta obred obenem tudi vir zdravja in zadovoljstva.

Zadnji ogledani artikli

  Kozmetična kolekcija Thermalium

  V letu 2011 bilo raziskovalni skupini Galex dodeljeno zlato priznanje s strani PGZ za inovacijo »Priprava kozmetičnih izdelkov za nego kože, ki vsebujejo termomineralno vodo in naravni antioksidant«. 

  Thermalium Kozmetično kolekcijo sestavljajo

  Dopolnjujejo pa jo izdelki kolekcije Thermalium Premium:

  Prednost kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo od 59 – 80 % termomineralne vode iz Moravskih Toplic je v termomineralni vodi - povsem naravni sestavini, obdelani v skladu z načeli dobre prakse, ki velja za kozmetične izdelke, ki pa tekom izdelave in uporabe izdelka ohrani vse svoje značilnosti in ugodne vplive na kožo.
  Termomineralna voda iz Moravskih Toplic vsebuje številne mikroelemente, ki spadajo med naravne vlažilne faktorje. Negovalni učinek izdelkov dopolnjujejo hranilna in negovalna olja ter ostale sestavine v posameznih izdelkih, kot so vitamin E in ekstrakti rožmarina z antioksidativnim delovanjem. Vsi kozmetični izdelki kolekcije Thermalium s termomineralno vodo iz Moravskih Toplic imajo pH vrednost v območju med 5,0 in 5,9 in s tem pomagajo ohranjati fiziološki pH kože, ki ima zaščitno vlogo.

  Dotik lepote

  Termalne in mineralne vode so del naravnega bogastva. Vsaka naravna mineralna voda ima lastnosti, ki izhajajo iz posebnosti mineralnih snovi, elementov v sledeh ali drugih sestavin in ima lahko določene fiziološke učinke. Na poteh po zemeljski notranjosti voda zaradi svojih fizikalno – kemijskih lastnosti pod vplivom tlaka, temperature in plinov intenzivno raztaplja kamnine.
  Tako nastanejo vodne raztopine, ki se med seboj razlikujejo po količini in raznovrstnosti raztopljenih mineralnih snovi. Raznovrstnost raztopljenih mineralnih snovi v naravnih mineralnih vodah pa je odvisna od podzemnega okolja, po katerem se voda pretaka, globine vodnih poti in časa zadrževanja vode v podzemnem prostoru.

  Ljudje so že zdavnaj spoznali njihovo zdravilno vrednost. Termomineralna voda iz Moravskih Toplic prihaja iz globin od 1175 do 1467 metrov. Njena temperatura ob izviru je 72 °C. Je hidrogenkarbonatna hipertermna voda s prostim in vezanim ogljikovim dioksidom. Poleg ogljikovega dioksida vsebuje veliko število raztopljenih anionov (fluorid, klorid, bromid, jodid, sulfat, hidrogenfosfat, hidrogenkarbonat) in kationov (litij, natrij, kalij, kalcij, magnezij, železo, mangan).
  Zaradi svojih karakteristik je termomineralna voda iz Moravskih Toplic od leta 1964 razglašena za naravno zdravilno sredstvo. Njene terapevtske indikacije so: vnetne revmatskih bolezni, degenerativni izvensklepni revmatizem, stanja po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu s funkcijsko prizadetostjo ter kožne bolezni.

  Termomineralna voda pa nima samo terapevtskih, ampak tudi druge pozitivne učinke na človeški organizem:

  Dokazano je, da termomineralna voda s svojimi učinki na kožo:

  Zmanjšuje občutljivost celic, vključenih v imunološke mehanizme v koži: prag reagiranja postane višji.

  Izboljšuje medcelično izmenjavo snovi z utrjevanjem celičnih membran: ponovno se vzpostavi ravnotežje v koži.

  Povečuje učinkovitost ključnih celic našega imunskega obrambnega sistema: koža bolj ščiti samo sebe.

  Že leta 1984 je bila opravljena raziskava, v kateri so dokazali, da so pri bolnikih, ki so bili dnevno obravnavani s 30 minutno balneoterapijo, opazili izboljšanje simptomov luskavice in hitrejšo zmanjšanje in izginotje rdečice.

  Izdelki linije Thermaium

  Farmacevtska družba Galex iz Murske Sobote je v sodelovanju s Terme 3000 iz Moravskih Toplic razvila posebno kozmetično kolekcijo Thermalium za nego kože obraza, rok in telesa. Razvoj je potekal v sodelovanju s Fakulteto za farmacijo Univerze v Ljubljani. Galexovim strokovnjakom je uspelo termomineralno vodo stabilizirati in jo z vsemi njenimi pozitivnimi učinki vgraditi v kozmetične izdelke. To je bil zelo zahteven projekt, saj je termomineralna voda živi material, ki izhaja iz narave, izvira iz zemlje in ga je bilo zelo težko ujeti v kakovosten, učinkovit in stabilen izdelek.

  Ključne sestavine v izdelkih

  Thermalium Izdelki so varni in v letih odkar so na tržišču ni bilo nobenega poročila o neželenih učinkih. Dodana jim je minimalna koncentracija dišave in niso bili testirani na živalih.

  Prva kozmetična linija na osnovi termomineralne vode, ki je plod slovenskega znanja in uporablja slovensko naravno bogastvo. 

  Vsebuje 59-80 % naravne čiste zdravilne črne termomineralne vode, ki se zajema neposredno ob izviru.

  Kožo oskrbi z naravnimi vlažilnimi faktorji.

  Kozmetični izdelki Thermalium so prilagojeni naravnemu pH kože. Termomineralna voda iz Moravskih Toplic, ki je njihova glavna sestavina, pa zagotavlja, da preparati delujejo pomirju joče, nežno in obnavljajoče ter so zato odličen pripomoček za kožo s porušenim ravnovesjem.

  Termomineralna voda iz Moravskih Toplic poleg tega vsebuje tudi veliko natrija, kalija, kalcija in magnezija, slednji pa velja za pravi lepotni element, katerega pomlajevalno moč so poznali že Kitajci.

  Izdelki so zaradi svoje naravne sestave in visoke vsebnosti termomineralne vode primerni za vse tipe kože.

  IZDELKI KOLEKCIJE THERMALIUM NE VSEBUJEJO PARABENOV. Zdravilne učinke črne termomineralne vode iz Term 3000 – Moravske Toplice lahko odnesete domov, saj so zapakirani v izdelke Thermalium.  Galex bel

  Podatki

   

  Kontakt

  Galex d.o.o.
  Tišinska ulica 29G
  9000 Murska Sobota

    02 5213510

  Novice

   
   
  InMaster shop 2017 ©