Piškotki
Naša spletna stran uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje naše strani. Več o piškotkih na naši strani si lahko preberete TUKAJ
S klikom se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Galex zelen
Galex zelen

Izberi filtre

Zeliščni čaji Galex

Čaji, kot nam jih je podarila narava

Galex ponuja skrbno izbrano linijo zeliščnih in galenskih čajev z le najbolj kakovostnimi sestavinami.
Pakirani so v t.i. razsipnem stanju, brez čajnih vrečk. Čaji v razsipnem stanju namreč postajajo vedno bolj priljubljena izbira med ljubitelji tega zdravega napitka. Pri čajih v razsipnem stanju se uporablja le visoko kakovostne sestavine. Pri čaju v razsipnem stanju se ohrani več pozitivnih učinkovin zelišč, predvsem antioksidantov. Čaj, pripravljen s sestavinami, ki niso sekljane in drobljene, ima intenzivnejši okus in aromo. Sestavine čaja v razsipnem stanju so veliko bolj sveže.

Visoko kvalitetne sestavine omogočajo, da lahko iz ene merice čaj pripravite trikrat. In ker je pitje čaja vendarle obred, je prav, da je ta obred obenem tudi vir zdravja in zadovoljstva.

Zadnji ogledani artikli

  Pegasti badelj in regrat-darilo narave za spomladansko čiščenje organizma

  Danes izraz »spomladansko čiščenje« ne uporabljamo samo za čiščenje stanovanja ali hiše, temveč tudi v povezavi s svojim telesom in zdravjem. Tako kot smo počistili in pospravili nered, ki se je nabral čez zimo v naših domovih, bi radi očistili tudi naše telesne sisteme.

  Po zimskem obdobju, ki je bil poln praznikov z obilno jedačo in pijačo, je najboljši čas za čiščenje in osvežitev organizma prav spomladanski čas, ko se prebuja vsa narava in nas lepo vreme vabi tudi na bolj aktivno gibanje v naravi.

  Kako torej začeti, ko se počutimo «obteženi« s hrano po praznikih in bi radi naredili nekaj za zdravo telo in boljše počutje.

  Seveda prva in najbolj pomembna stvar je zdrava prehrana z veliko sveže zelenjave in sadja. Potrebno je piti čim več tekočine, predvsem vode. Občasno si privoščimo kakšen smoothie, bodisi sadni ali zelenjavni, predvsem pa se poskušajmo čim več gibati na svežem zraku.
  V veliko pomoč, kot pomembni dodatek za čiščenje organizma, so nam lahko tudi zdravilna zelišča, ki imajo široke možnosti uporabe, blagodejno vplivajo na delovanje telesa ali pa tudi za lepšo kožo, če jih uporabljamo zunanje. Zdravilna zelišča, ki jih dodamo v našo prehrano nam nudijo učinkovit in naravni način za boljše počutje.
  Naše telo ima dobro vzpostavljen sistem čiščenja, predvsem preko sistema ledvičnega delovanja in jeter.
  Dobro zdravje jeter je bistveno za naš organizem, ker so pomembne mnoge funkcije jeter.

  Jetra so center za čiščenje, proizvodnjo in shranjevanje ter opravljajo mnogo različnih funkcij:

  Stanje, ki ga imenujemo zamaščenost jeter lahko negativno vpliva na mnoge funkcije jeter.
  Zamaščenost jeter je najbolj pogosto posledica metabolnega sindroma. Metabolni sindrom je skupina motenj, ki se kažejo kot inzulinska rezistenca, kopičenje maščobnega tkiva v predelu trebuha, visoka raven holesterola in maščob v krvi ter visok krvni tlak. Povzroča ga preveč hrane, premalo gibanja in dednost.
  Jetrom seveda škoduje tudi alkohol, okužba s hepatitisom B ali C, ki povzroča resne jetrne težave, ter določene genetske napake.

  PEGASTI BADELJ

  Poleg zdravega načina življenja si lahko za regeneracijo jeter pomagamo tudi s pegastim badljem.
  Pegasti badelj vsebuje učinkovino silimarin, ki je že zelo dolgo poznan tradicionalni fitoterapevtski preparat, ki so ga proučevali tudi v moderni medicini. Podatki kažejo, da naj bi preprečeval vnetja in pomagal pri regeneraciji jeter.

  Silimarin je ime za različne flavonoide, ki se nahajajo v plodovih pegastega badlja in delujejo ugodno za delovanje jeter in izločanje žolča. Študije so pokazale, da lahko uživanje silimarina znatno vpliva na raven jetrnih encimov oziroma da silimarin aktivira, ojača pridobivanje encimov, ki razkrajajo škodljive snovi. Strokovnjaki priporočajo silimarin kot pomembno prehransko dopolnilo tudi pri zdravljenju hepatitisa zaradi ugodnega vpliva na raven posameznih jetrnih encimov oziroma na samo metabolno aktivnost jeter.

  REGRAT

  Tudi v regratu lahko najdemo čudovito pomoč za našo prebavo in čiščenje organizma.

  Regrat je zelo hranilna rastlina in z njegovim uživanjem si lahko krepimo zdravje. Njegovi listi in korenine so bogat vir vitaminov in rudnin.
  Sveže regratove liste lahko uživamo v okusni spomladanski solati, posušene regratove korenine, pa lahko uživamo v obliki čajev.
  Regrat spodbuja izločanje žolča iz jeter v žolčniku, žolč pa je nujen za pravilno prebavo maščob in za absorpcijo v maščobah topnih vitaminov kot so A, D, E in K v tanko črevo. Večina toksinov in odpadnih produktov se izločajo v žolč in preko prebavnega trakta iz telesa.

  Regrat je znan tudi po tem, da ima diuretično delovanje, torej spodbuja izločanje urina in tako pospešuje čiščenje telesa tudi preko ledvičnega sistema.
  Čaj, ki vsebuje regratove korenine je odličen pri razstrupljanju telesa in kot podpora hujšanju ter pomoč pri izginjanju celulita, saj spodbuja presnovo in izločanje vode iz telesa. Ker vsebuje veliko kalija ni skrbi, da bi se zaradi povečanega izločanja vode v telesu pojavilo pomanjkanje kalija. Korenina regrata vsebuje veliko vitamina A, spodbuja pa tudi delovanje trebušne slinavke, zato se priporoča sladkornim bolnikom.

  Zlatko Serdt, mag.farm.

  Galex bel

  Podatki

   

  Kontakt

  Galex d.o.o.
  Tišinska ulica 29G
  9000 Murska Sobota

    02 5213510

  Novice

   
   
  InMaster shop 2017 ©